EVERYDAY MINERALS & STRAWBERRYNET

15.3.09

Geçen hafta Everyday Minerals ve Strawberrynet siparişlerim geldi. Online alışverişin en güzel tarafı ne aldığımı ve nasıl olacağını bilsem bile paketi açarken heyecanlanmak :)

Strawberry'den geçen haftanın kampanyası olan Lancome set aldım. Küçük far paleti, rimel, göz makyajı temizleyici, kırışıklık giderici serum, ruj, turuncu plaj çantası ve sample olarak da parfüm var. Bir de yeni müşteriler için Stila ikili far. Strawberry'de de yeni müşteri durumu hiç bitmiyor :) Farı ve rimeli denedim ve memnun kaldım. Baz kullanmadığım halde Lancome farın kalıcılığı çok güzel. Bu seti en çok bi-facil göz makyajı temizleyici için almıştım aslında. Merak ediyordum uzun süredir ama bir garip geldi. Güzel çıkartıyor da, yağlımsı bir his bırakıyor. Bir kaç kez sildiğim halde göz kapağım nemliydi. Belki de çok daha az kullanmam gerekiyor. Ruj ise daha önce hiç kullanmadığım bir renk ama dudakta daha farklı ve güzel duruyor.

Everyday Minerals'den ise ücretsiz sample sipariş etmiştim. Bunları da uzun süredir denemek istiyordum. Sadece shipping ücreti ödeyerek, 3 fondoten, 1 kapatıcı, 1 allık sample sahibi oldum. Amerika içi shipping ücreti ise 3.13 $:) Renk seçiminde çok kafam karışıktı, çünkü tüm ürünlerde renk seçeneği çok fazla. 1 fondoten dışında seçimlerim doğru olmuş. Bare Minerals ile kıyaslamam gerekirse, sanırım Everyday Minerals bundan sonraki seçimim olacak. Bare Minerals'ın yoğunluğu daha fazla. Yani öyle hafif, hiç yokmuş gibi gelmiyor bana. Normal fondotenler gibi bir süre sonra rahatsız oluyorum. Cildim yağlı olduğu için olabilir gerçi. Everyday'de ki allıklar da çok güzel. Bir sürü renk var yine. Tek olumsuz yanı sürerken etrafı batırmam. Ne kadar dikkat etsem de olmuyor. Bu iki marka içinde geçerli. Kullanımı daha basit olanı olsa hiç fena olmayacak. Sırada mineral farlar var, onları da alsam tam olacak :) Bir de acaba ikinci bir sample set alma hakkımız var mı? Denemek lazım.. Bu arada sample falan ama uzun süre gidiyor bu mineraller. Türkiye'ye gönderim ise bir dönem durdurulmuştu, sanırım şimdi açık. Posta ücreti de 6 $ kadar tutuyormuş.
Son olarak hangi sitede bulduğumu hatırlamadığım bilgiler var aşağıda. Belki biliyorsunuzdur, ilk kez duydum ben ve ilginç geldi.
  • Allık renginizi belirlemek için aynanın karşısında dudağınızı ters çevirip içindeki renge bakın; işte bu renk size en çok yakışacak allık rengidir. Cilt tonunu belirlemek içinse bileğinizi çevirip damar renginize bakmanız yeterli. Gerçekte herkesin damar rengi hemen hemen aynıdır ama onu kaplayan cilt sayesinde dışarıdan bakınca farklı görünür. Eğer damarlarınız mavi ise cool (soğuk), damarlarınız yeşil ise warm (sıcak),damarlarınız hem yeşil hem mavi ise neutral (nötr) renkler size uygundur.


27 yorum:

Gülen Tezer dedi ki...

hah gelmişsin :)güle güle kullan her şeyini.Ordan burdan kalan sayısı az kozmetiksel her malzemeyi attım çöpe gitti.İsteğim yok hiçbir şeye.Seviyorum seni ve öpüyorum.

Tugba dedi ki...

güle güle kullan
göz makyajı temizleyicisindeki yağlı his büyük ihtimalle 2 in 1 özelliğinden kaynaklanıyor. Ben de maybelline den çok memnun kalmıştım. silince yağlı bir his bırakır ama yıpratmaz hassas gözler için olan göz makyajı temizleyicileri böyle oluyor genelde.

Flame dedi ki...

Ne karlı alışverişler bunlar böyle yahuu :) Kıskanıyoruz valla! Minarel ürünlerini merak ettim, denesem mi bilemedim :)

Haydins dedi ki...

Ofısteyım , yaziyi okudum.Dudagimi cevirip bakamayacagima gore bilegimin icine bakayim dedim isik yetersiz geldi incelemeye basladim isiga tutarak karsi masamdaki muhasabeci bir sey mi oldu bilegine diye sordu :) ben anlayamadim ne oldugumu yine de :)

beetlejuice dedi ki...

Nazocum, benim de Lancome setim geldi. Lancomelandık ikimiz de:)
Everyday Minerals 2,3,5 20:) kere sample gönderiyor. Ben itiraf ediyorum hiç tam boy almıyorum, hep sample. Yetiyor ama bana. Türkiye gönderim ücreti de $5.

L@L dedi ki...

n@ZOcum iyi günlerde kullan hepsini :)Benim nötr renkler tercih etmem gerekliymiş.sağol bu güzel bilgilendirme için. Öptüm çok .)

serrose dedi ki...

Iyi gunlerde kullan canim :)
ben de hemen bilek testi yaptim ama ben anlamayamadim yarin gunduz bi daha bakicam:)
optum cok cok

şirinem dedi ki...

Lancome ürünlerini bende kullandım ve memnun kaldım bu güzel paylaşımlar için teşekkür ederim

lale kunt dedi ki...

oooh ne güzel ciciler biciler, güle güle kullan hepsini...

bu en sona eklediğin bilgi de çok enteresanmış...

Girls On Blog dedi ki...

Güle güle kullan cicileri:)
Sample hikayesi güzelmiş ayoolll:) Nerden isteniyo bunlar hahahah...ben de bi istiimm evdeki 3 bavul kozmetige ilaveten:P
O bilgiler ilgin cidden ama biraz efsane geldi bana? Ama yine de yarın gunışığında bi denicem:)
sevgiler nazocum

Derya dedi ki...

Ürünlerini güle güle kullan Nazocum. Lancome setin farklı bir promosyonunda bende bir tane almıştım strawberryden. Göz temizleyicisinden çok memnun kaldım. Everyday'i İd minerale tercih edenlerdenim bende.

nazo dedi ki...

* Gülen Abla, benimkilerin sonu da çöp oluyor çoğu zaman. Şöyle ki, alıyorum alıyorum kullanmıyorum :) Hep cezbediyorlar nedense, kanıyorum :) Ben de seni seviyor ve öpüyorum..

* Melusina teşekkür ederim bilgi için.. Yakmadığı sürece sorun yok aslında.. Bir süre denemek lazım sonuç için..

* Alevcim dene canım.. Memnun kalacağını düşünüyorum..

* :) Haydins ben de aynı şekilde sadece baktım. Bir de turuncu allık çok yakışanların, dudak içi turuncu mu acaba? :)

* Beetle Juice, süpermiş :)) Ben de alacağım o zaman hemen. Özellikle allıklarda gözüm kaldı :p 5 dolar da çok iyi. Demek 13 dolar ödeyenler başka şeylerde aldı yanında, ağırlık artınca, fiyatta artmıştır. Lancome seti de güzel günlerde kullan canım..

nazo dedi ki...

* Rica ederim Lalcim. Umarım doğru bir bilgidir :)

* Serrosecum, teşekkür ederim. Valla ben de pek anlamadım ama sanırım warm :)

* Şirinem, rica ederim..

* Cadıcım, değil mi? Gerçek ise güzel bir bilgi..

* GOBcum, Everyday'ın sitesine gir. Free Sample yazısını görünce tıkla. Al al.. Evdekileri boşver :)) Sevgiler bende de..

* Deryacım, temizleme gücü çok iyi. Kullanmaya devam şimdilik.. Everyday konusunda yalnız olmadığıma sevindim..

Hayatın Ressamı dedi ki...

iyi günlerde kullan.ama kırışık açıcı serum senin yaşına pek uygun olmaya bilir teyit ederek alsaydın.Kırışık açıcılar 35 yaş üstü olur hep.Cildini fazla doyurma erken yaşta kırışık açıcılara.
göz temizliğin içinde bir şişe meden suyunu aç ve bir şişeye koy.gözlerini temizledikten sonra pamukla meden suyunu sür.o nemlilk ve yağlılık hissi kalmayacak.hem maden suyu mineral ve potasyumdan çok zengin çok iyi bakım yapacak 1 haftayı geçmeyene kadar maden suyuna kapalı şişede tutup tüm yüzüne kullanabilirsin.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Nazocum cicilerini gule gule kullan :)) Internet iyi ki hayatimizda :))

Gizem. dedi ki...

vay be ne yararlı bilgilermiş sevdim:)) bu arada güle güle kullan hepsini çok beğendim :))

AskinAy dedi ki...

hayirli olsun gülüm güle güle kullan,bilek testi güzel fikir:) öptüm seni cok cok...

Adsız dedi ki...

bi facil ın bağımlısıyım. bugüne kadar kullandığım en iyi göz makyajı temizleyicisi. normalde göz makyajı yapmam ama yapınca rimel, far baya bi yoğun oluyor en iyi bu ürün çıkartıyor. evet biraz fazla yağlı hatta gözüne kaçınca bi müddet bulanık görüyosun :))
güle güle kullan hepsini ;)

nazo dedi ki...

* Sihirlicim, set olduğu için kremi de almış oldum. Kullanmayacağımdan değil yani :) Maden suyunu mutlaka deneyeeğim. Teşekkür ederim canım..

* İyi ki Moonsuncum, iyi ki.. Teşekkürler ;)

* Pammukcum sağolm canım..

* Aşkınaycım ben de öptüm, teşekkürler..

* Özlemcim, ciiden bir silişte temizliyor ne var ne yok.. Teşekkür ederim..

PiNaR dedi ki...

merhaba bana da everyday mineralsı bir arkadaşım tavsiye etti..ordan free sample olarak fondoten almayı düşünüoyrum yalnız cildim karma ve yağlı ten rengim de bugday yani ordaki renklerden hangisi bana uygun olur acaba bilemedim..try me free kısmında fair, light ve medium var ya onlardan hangisi uyar acaba bana...teşekkürler şimdiden

PiNaR dedi ki...

merhaba bana da everyday mineralsı bir arkadaşım tavsiye etti..ordan free sample olarak fondoten almayı düşünüoyrum yalnız cildim karma ve yağlı ten rengim de bugday yani ordaki renklerden hangisi bana uygun olur acaba bilemedim..try me free kısmında fair, light ve medium var ya onlardan hangisi uyar acaba bana...teşekkürler şimdiden

PiNaR dedi ki...

ben sipariş vermek istedim ama ülke kısmında türkiye yok...nazo sen nasıl sipariş ettin

nazo dedi ki...

Peray cilt rengi konusunda yardımcı olamam. Olursam kesin yanlış birşey söylerim :) Benim de cildim yağlı ama kumralım. Aldığıklarımdan allıktan çok memnun kaldım. bir tek sunlight cildime açık geldi.
Bir de şuan Tr. ye gönderim kaldırılmıştır belki, bir ara yoktu. Sonra açılmıştı. Şimdi yeniden mi kaldırdılar acaba?
Ben aldığımda Amerika'da yaşıyordum.

nazo dedi ki...

Peray cilt rengi konusunda yardımcı olamam. Olursam kesin yanlış birşey söylerim :) Benim de cildim yağlı ama kumralım. Aldığıklarımdan allıktan çok memnun kaldım. bir tek sunlight cildime açık geldi.
Bir de şuan Tr. ye gönderim kaldırılmıştır belki, bir ara yoktu. Sonra açılmıştı. Şimdi yeniden mi kaldırdılar acaba?
Ben aldığımda Amerika'da yaşıyordum.

PiNaR dedi ki...

siteye mail attım da trden fazla sipariş gelmiyordu ama güncelliyoruz sipariş listemizi diye cvp atmışlar...paylaşıyım dedim

Nil dedi ki...

Merhabalar, ben de mineral makyaj denemek istiyorum, özellikle everyday minerals fakat ödeme nasıl yapılıyor, elimize nasıl ulaşıyor, üstelik o kadar çok renk var ki seçmek zor. Concealer almak istiyorum, çünkü göz çevrem artık acıyor. Sanırım sık concealer kullanmaktan ya da make up remover lardan. Bir önerisi fikri olan var mı?

nazo dedi ki...

Nilcim, şuan Everyday Minerals Türkiye'ye satış yapmıyor. Bir önceki yorumda yazıyor. Soruların konusunda yardımcı olamam; daha doğrusu yanlış yönlendirmek istemem.