FEDERAL COFFEE COMPANY | ANKARA

10.7.16

Ankara, Federal ile kahve günlerinde tanışmıştı ve o günden beri de merakla bekliyordu. Sonunda Federaller Ankara'ya adım attı ve bu bekleyiş keyfe dönüştü. Oldukça büyük (300 metrekare), ferah ve konforlu bir mekan olmuş. 
Her ne kadar küçük kahve dükkanlarını sevip, samimi bulsak da oturacak yer sıkıntısı, uzun süre oturmak istendiğinde kapıdan dönen başka müşterileri görüp üzülme ve tabii ki kalkalım bari düşüncesi bazen sıkıntı yaratabiliyor. Federal hem buna imkan vermeyecek hem de o istediğimiz samimiyeti verecek, uzun sohbetler edebileceğimiz ya da sakin bir köşeye yayılıp çalışabileceğimiz konforda tasarlanmış. Ayrıca gözümden kaçmayan zengin bir dergi arşivi de vardı. 
Yaz olduğu için dış mekanda vakit geçirdik ancak kış için gözüme kestirdiğim köşeleri var ^^ 
Ahmet Burak Halıcı imzalı (@colorsharmony) röprodüksiyon portrelerin olduğu bu köşe favorilerimden mesela ♥
Kahve günlerinde önünde en uzun kuyrukların olduğu stand diye yazmıştım Federal için. Bunun sebebi bence lattesi idi. Şimdi o lezzete kavuştuk diyebiliriz. 
Menü oldukça zengin. Yaklaşık 60 çeşit kahve vardı sanırım. Favorim ev yapımı, katkısız şuruplarla yapılan cold brew grubundan çubuk tarçın, yıldız anason, vanilya, meksika biberi ve kakuleli Chopper oldu. Farklı bir tat arayışındaysanız ve acı seviyorsanız aynı grupta meksika biberli Road King var bir de. Kararsız kahve severlere tavsiye olsun benden. 
Ayrıca küçük atıştırmalıklar ve tatlılar da menüye dahil.

Nergiz Sk. No: 7/2 
Via Flat Yaşam Sokağı 
Yenimahalle-ANKARA


0 yorum: