Karne günü :((

13.6.08

Karne günüydü bugün. Okulumuzdan benimle birlikte 3-4 öğretmen ayrılıyor. O yüzden hüzünlü bir gündü. Öğrenciler ağladı, onlar ağlayınca biz ağladık. Kötüydü işte. 'Örtmenim gitmeyin yaaa' sesleri şuan kulağımda ve içim buruk. Halbuki yeni öğretmenleri mutlaka gelir, bizim yeni öğrencilerimiz olur ama yine de garip bir bağ oluyor aramızda. Yıl içinde aileleriyle paylaşamadıklarını bile gelip anlatıyorlar. Pazartesileri sanki yıllardır görüşmüyormuşuz gibi 2 günün hasretini gideririz vs. Umarım bundan sonra herşey çok daha güzel olur benim minik dostlarım için. Onları çok ama çok özleyeceğim ben :( Gelecek döneme izin alamayıp, sevgilimle gidemezsem ve paşa paşa okuluma dönersem çok gülerim bugünkü veda anlarına. Neyse bakalım hayırlısı diyelim :)
Ayrıca bugün evlerde harp havası esmez umarım. Umarım aileler karneleri nasıl olursa olsun çocuklarını sevmeye ve sevgilerini göstermeye devam ederler. Umarım karne yüzünden diye başlayan 3. sayfa haberleri olmaz gazetelerde. Çünkü hiçbir zaman unutulmamalıdır ki çocukların en ufak başarısızlığında anne babanın payı büyüktür.


6 yorum:

Flame dedi ki...

Canım Öğretmenim, nihayet yazı girdin, özledik valla.

Öğrencilerin hallerini çok iyi anlıyorum, çok sevdiğin bir öğretmenini uğurlamak gibisi yoktur. Minicik kalpleri ile kendilerini nasıl yakın görmüşlerdir kim bilir. 3.sayfa haberleri olmasın diyorum bende, ama maalesef bu zihniyetle zor, hemde çokkk...

Hazırlıklar nasıl gidiyor bu arada ?

nergisce dedi ki...

ögretmen olmak cok güzel birsey...cok güzel seyler yazmissin nazocum umarim her evde seker gibi bir hava vardir bugün...

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

ayrılıklar hüzünlü oluyor hep nazocum.. senin içinde hangisi hayırlısıysa öyle olsun inşallah...

nazo dedi ki...

Ahh Alevcim ben de özledimm :) Sorma bugünkü hallerini. Çok sakin 2 öğrencim bile ağladı, öyle çok şaşırdım ki. Normalde ağızlarından laf alamazsın, duygularını belli etmezler. Çok üzdüler beni, bi yandan da seviliyor olmak mutlu etti. Hazırlıklar iyi gidiyor, ters bişey yok. 25 Haziranda çeyiz asma var. Evde çeyizlerim sergilencek 15 gün süreyle. Akraba, eş, dost gelip görecek :)) Annem onun için hazırlanıyor. Öyle işte..

Nergiscim güzel dileğin tüm öğrencilerin evlerinde yaşanır umarım. Öğretmenlik çoook güzell gerçekten..

Haklısın Esracım, tüm ayrılıklar bişeyler götürüyor insandan. Tatil gelse artık diye günlerdir bekliyorduk, bugün ağladık. Doyumsuz muyuz neyiz :) İzin ve vize işim olmazsa gerçekten çok üzülürüm ama hayırlısı ne ise o olsun demekten de kendimi alamıyorum. Bakalım, hep birlikte göreceğiz ;)

Sinem dedi ki...

Nazo'cum tatlı tatlı kıskandım bak seni şimdi. Mis gibi tatilsin 3 ay. Görümcem de öğretmen ve ona da deli gibi özeniyorum. Umarım gerekli izinleri alırsın ve yeni ders yılında yeni okulunda yeni öğrencilerine yeni şeyler öğretmeye devam edersin.

nazo dedi ki...

Sinemcim, zaten mesleğin en güzel yanlarından biri tatilin uzun oluşu ;) İzin işimi halledip, bir yıl sonraki dönemde yeni okulumun en az şimdiki kadar iyi olmasını çok istiyorum. Umarım olur.