ROMA'DA YEME İÇME, ALIŞVERİŞ I

22.11.13

Roma'da aç kalmak kesinlikle mümkün değil. Herkesin damak zevkine hitap edecek bir yiyecek mutlaka vardır. Bir de pizza, makarna, kahve kokuları o kadar fazla ki sokaklarda, kesinlikle rahatsız olmuyorsunuz ve sürekli "bir şeyler yesek mi?", "acıktık artık değil mi?" şeklinde dolaşıyorsunuz.
İlk gün pizza yedik. Özellikle kıyıda köşede kalmış bir restoran tercih ettik. Çünkü bir İtalyan gibi davranırsak, yani turistik bölgelerdeki restoranları tercih etmezsek daima lezzetli şeyler yiyebilirdik ve öyle oldu. Caffe Doria diye bir yerdi ama lokasyon konusunda hiçbir fikrim yok şuan. Küçük, eski ama yıpranmamış, Roma ruhuna yakışır bir restorandı ve memnun kaldık. Fiyatta uygundu. Orada kahve içmedik ancak yan masamızda ki çiftin içtiği kahvenin kokusunu aldık ;) 
Sonraki 2 gün proje ekibinin ikramları ile geçti.
Dondurmayı şehrin en iyi gelateria'sında yemedik, yine de harikaydı! Bizdekinden farkı çok çabuk erimesi krema olmasından dolayı ve buz tanelerinin kütür kütür ağzınıza gelmesi. 
Geliş amacımızın tamamen farklı olması, zamanın ve bütçenin kısıtlı olması alışveriş konusunda frenledi beni ama güzel mağazalar da gezmedik değil. Değişik bir şeyler bulmaktan ziyade mağaza dizaynları hoşuma gitti.
Magnet vs. dışında bir büyük el çantasını tıka basa dolduracak kadar makarna ve bilimum yiyecek maddesi getirerek oburluğumun sınır tanımayacağını bir kez daha kanıtladım.
Sırada Via della Croce'daki yemeden dönmeyin mekanları var.


2 yorum:

Ebygale dedi ki...

şubat ayında kısmetse gideceğim Roma'ya, blogları araştırıyorum, kendime bir gezi rehberi hazırladım bile. Senin tecrübelerinden faydalanacak olmam da çok sevindirdi beni, çok teşekkürler:) sevgiler:)

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Geçen sene İtalya gezisine çıkmıştım, çok da sevmiştim.Siz de çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz, paylaşım için teşekkürler.