Halloween

3.11.08

Özellikle Kuzey Amerika'da 31 Ekim günü Halloween (Cadılar Bayramı) olarak kutlanıyor. Avrupalılar pek kutlamıyormuş. Hatta Polonyalılar için mezarlık ziyaretleriyle geçen hüzünlü bir günmüş. O gün cadıların evlerinin çatılarından atlayıp uçtuklarına falan inanıyorlarmış :) Çocuklar kapı kapı dolaşıp şeker topluyorlar ... vs. Günümüzde oldukça saptırılmış bir gün olmuş sanırım. En azından benim gördüğüm o şekildeydi. Vegas'a has birşey mi bilmiyorum ama kadınlar neredeyse çıplaktı. O derece abuk kıyafetler giymişlerdi ki -iç çamaşırı giymeyip, popoları meydanda gezenler çoğunluktaydı-. Kimine göre adı özgürlük olarak tanımlanan bu durum, bana göre rezillikten başka birşey değildi. Rahatsız edilmiyorlar mı diye bir soru gelebilir aklınıza ama rahatsızlık diye bir kavram da söz konusu değildi gördüğüm kadarıyla. Birbirlerine dokunanlar, sarılanlar, öpüşenler.. garipti işte..
Fotoğraflar çok net değil. İnsanlar hareket halinde olduğu için düzgün çekemedim. Yukarıda bahsettiğim durumdakileri de çekmedim tabii ki :)
İşte Las Vegas'tan Halloween manzaraları


19 yorum:

Adsız dedi ki...

Senelerdir hep saçma gelmiştir bana hadi paskalya neyse de ya şeker ya bööö Nazoma :)

serrose dedi ki...

fotolarda poz verende var sanirim :)
tecrube olmus :)
bosver

nazo dedi ki...

** Craftcım bırakalım eğlensinler kendi çaplarında :) ben şeker isterim böö değil :p

** Var Serrosecum :) Ben de izledim onları ama iyi ki bizim öyle bir bayramımız yok:)

cool cookie dedi ki...

tam bir cümbüş varmış Nazo..:) Cadılar bayramı bana hep ürkütücü gelmiştir..Cocuklara nasıl bu bayramı kutlattırıyorlar benim de onu aklım almıyo..Korkmazlar mı yahu?

NzlGl dedi ki...

Merhaba nazom

Bu sabah gazetede cadılar bayramında işlenen bir cinayeti okudum piskopatın birisi şeker toplamaya gelen bir çocuğu 30 el ateş ederek öldürmüş.:(((

Vallahi ne diyeyim allah akıl fikir versin
dediğin çok doğru şükretmek lazım bayramlarımıza
Allaha şükür bizler devam ettiriyoruz
Onlar herhalde dünyanın başka bir boyutunda yaşıyorlar:)))
sevgilerimle öptüm canım
iyi haftalar

Gizem. dedi ki...

amma abartmışlar yahu ne bu böyle.Bizdede kutlanıyo artık gel de sinirlenme!

Flame dedi ki...

Gördüğüm kadarıyla karmaşadan başka bir şey değil dimi Nazo? Bence de gerek yok, nerde bizim bayramlarımız :) ahhhh, ahhhh

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

canımmm, bunlar bahsettiğin durumlar dışındakilerin fotoğrafları ise bahsettiğin durumdakileri düşünemiyorum.Hem Las Vegas çöl, akşamları soğuk olur, popoları üşümüyo mu bu dilberlerin?

Bir Hayat Dolusu dedi ki...

işyerinde 2-3 tane bekar arkadaşım var onlarla birlikte baktık.
resimdekilerin hepsi "tatlı cadıymış" öyle diyorlar...

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Canım çok hak veriyorum sana ben. cadılar bayramını seviyorum teori de ama böyle pratiğe dökülmesi ne kötü yaa.ben çocuklar için harika şeyler düşünürdüm oysa o günde kadınların oralarını buralarını açmalarını değil.balkabakları falan ne güzeldir oysa.bu arada o fotodaki ağaç sanırım değil mi süpermiş yaa bayıldım masal gibi. sevgiler canım sanaa..mutlu cadılar bayramıııı..

nazo dedi ki...

** Cool cookie değişik bir kültür işte, bizimkinden çok farklı..

** Nazlı Ablacım haber çok feciymiş cidden. Bizim bayramlarımızın en büyük farkı gerçek olması bence. Ben de öpüyorum..

** Pammuk hem de nasıl. Bu görünen yüzü bir de :) Biz de kutlanması da özentiden başka birşey değil.

nazo dedi ki...

** Bence de Flamecim amaç çocukların eğlenmesi olsa bizim 23 Nisanımız var en eğlencelisinden, en anlamlısından..Ulusal, dini tüm bayramlarımız çok değerli bence de.

** Banucum valla yanıyorlar bu hatunlar :)

** :) Erkekler de olayın o tarafından bakıyor işte Bir Hayat Dolusu

**

nazo dedi ki...

** Bence de Flamecim amaç çocukların eğlenmesi olsa bizim 23 Nisanımız var en eğlencelisinden, en anlamlısından..Ulusal, dini tüm bayramlarımız çok değerli bence de.

** Banucum valla yanıyorlar bu hatunlar :)

** :) Erkekler de olayın o tarafından bakıyor işte Bir Hayat Dolusu

nazo dedi ki...

** Tuğbacım, abartmak ve amaçtan sapmak böyle birşey işte. O ağacı önceki yazıda bahsettiğim otelde çektim. Her ayın bir projesi var demiştim ya o alanda vardı. Sevgiler benden de..

a. gizem dedi ki...

nazo onları görmek, kostumleri yaratıcı mı değil mi karar vermek, hımmm makyajlarını da güzel yapmışlar gibi yorumlar üretmek de sen ve sevgilin için eğlenceli olmuştur yaaa :)) ben sırf, senin kulağına ayyy şuna bak hiç olmamış ya da vayyy süper falan demek için orada olmayı isterdim :)) he hee :D

Hayatın Ressamı dedi ki...

bence çok eğlenceli bir şey .sanslısın orada olmayı isterdim.

HamaratDiva dedi ki...

nazo e hadi onlar kutluyor da biz ne diye kutlarız onu anlamam... 29 ekim tarihli kelebekte sosyetemizin (!) halloween partisi fotoğrafları vardı, ama nedense bir cumhuriyet balosu yok ???

nazo dedi ki...

Gizoş ben de aynen öyle yaptım. Eşim de bazılarına bakarken bayram etti zaten :p Bizim için eğlenceli yanı izlemek oldu.

Sihirli ellerim bakarsın bir Cadılar Bayramı'nda sen de buralarda olursun ;)

Enharcım "özenti" den başka ne denebilir ki. O insanların 'başkası gibi olmaktan' başka bir işleri yok ki!

ayci dedi ki...

bence tamamen amerikaya yakisan birsey bu halloween - ama bizim zamanimizde yoktu - ama simdiki zamanda var - gecenin bir yarisi almanyada zil caliyor...bakiyorum - korkunc cocuklar bana sapik sapik seyler söylüyor...anam...burasi neresi dedim?
öff seker ver dediler...verdim...gittiler :)